Turks gemeenschap schenkt vlees aan voedselbank

 :: Algemeen :: Nieuws

Ga naar beneden

Turks gemeenschap schenkt vlees aan voedselbank

Bericht  Soumia op ma nov 30, 2009 8:33 pm

BIDDINGHUIZEN - De Turkse Mimar Sinan Moskee te Biddinghuizen zal op de maandag 30 november maar liefst vijftig kilo vlees aan de Voedselbank schenken.

Op vrijdag 27 november vieren Moslims over de hele wereld het Offerfeest, een van de belangrijkste feesten van de Islam. Ook in Biddinghuizen wordt dit feest gevierd.

Het Offerfeest is een herdenking van het offer van Ibrahim (Abraham). Het verhaal vertelt dat aan Ibrahim, stamvader van de moslims via zijn zoon Ismaël, door God werd gevraagd te offeren wat hem het dierbaarst was. Ibrahim, die rijk aan bezittingen was, maar slechts één zoon had, van wie hij erg veel hield, begreep dat God de beschikking had over leven en dood. Ook begreep hij dat God hem niets kon vragen dat zondig was. Hij was er, hoeveel moeite het hem ook kostte, toe bereid zijn zoon te offeren. Vlak voordat Ismaël geofferd zou worden, verscheen de engel Djibriel. Deze vertelde Ibrahim in een droom dat de opdracht volbracht was, en dat hij de beproeving had doorstaan. In de omgeving vond Ibrahim een ram, die vervolgens werd geofferd. Zo maakte Allah aan Ibrahim duidelijk dat hij geen mensenoffers wil, maar gehoorzaamheid.

De dieren die voor het Offerfeest geslacht worden moeten behoren tot de herkauwers. Dus schapen, maar ook koeien, geiten en kamelen kunnen geofferd worden. In Nederland worden schapen, maar ook vaak koeien geslacht. Dit gebeurt op rituele wijze (Halal) maar wel gewoon op deskundige wijze in een slachthuis. De leer schrijft voor dat het moet gaan om kwalitatief zeer goed vlees, van gezonde dieren waaraan werkelijk niets mag mankeren. Het vlees wordt na de slacht in drie delen verdeeld. Een derde deel is voor het gezin, een deel voor de gasten en een deel voor de armen. De Islamitische leer stelt nadrukkelijk dat het niet belangrijk is tot welk ras of geloof de armen behoren en stelt alle mensen daarbij gelijk.

Drie dagen nadat de dieren geslacht zijn, zullen bestuur en de Imam van de Mimar Sinan Moskee een derde van het vlees schenken aan de voedselbank te Biddinghuizen.
BZHnet.nl
26 november 2009
avatar
Soumia
Mod
Mod

Aantal berichten : 2
Punten : 16
Reputatie : 0
Registratiedatum : 27-10-09

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Turks gemeenschap schenkt vlees aan voedselbank

Bericht  Oumayya op di dec 22, 2009 5:07 pm

Up.

_________________
Je hele leven kun je er nooit zeker van zijn of je wel lang genoeg leeft om nogmaals adem te halen. - Huang Po ♥️
avatar
Oumayya
Admin
Admin

Aantal berichten : 98
Punten : 341
Reputatie : 0
Registratiedatum : 20-10-09
Woonplaats : Makkah Insh'allah

http://islamwoman.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 :: Algemeen :: Nieuws

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum